Ako se vaše dijete često žali zbog sitnica, pročitajte mu ovu kratku humorističnu priču!

Sitni problemi na koje se ljudi često žale postaju tako beznačajni i smiješni kada shvate da u životu postoje puno veće brige. Ukoliko se Vaše dijete često žali na neke sitne, beznačajne stvari, možete mu pročitati ovu zabavnu i humorističnu priču Škripavi krevet koju djeci i roditeljima preporučuje svjetski poznata „doktorica priča“ Susan Perrow.

ŠKRIPAVI KREVET

Bila jednom jedna starica koja je živjela na farmi. Bila je vrlo zadovoljna sa svojim životom, izuzev jedne stvari – smetao joj je njezin krevet koji je noću škripao. Čitave noći krevet bi proizvodio zvukove da je jedva uspjevala spavati.

Dogodilo se da je jedne noći krevet tako jako škripao da više nije mogla podnijeti taj zvuk. Sljedećeg dana išla je posjetiti mudraca koji je živio u selu i iznijeti mu svoj problem. Mudrac joj je rekao da se vrati na farmu i pusti kravu da živi s njom u kući. „Vrlo čudan savjet“, rekla je stara žena, „ali on je tako mudar čovjek da ću ga poslušati.“ Čim je došla na farmu uvela je kravu u kuću, i te večeri, dok je njezin krevet škripao, krava je cijelu noć mukala.

Starica je opet otišla do mudraca i ovaj put joj je savjetnik rekao da se vrati na farmu i pusti ovcu da spava u njezinoj kući.
I tako je starica, iz noći u noć, slušajući savjete mudraca, dovodila druge životinje dok joj kuća nije bila puna – krava, ovca, magarac, svinja, pjetao i tako dalje., svi su se oni tijekom cijele noći glasali.

Na kraju starica nije više mogla podnijeti sve te zvukove. Imala je strašne glavobolje i nije mogla spavati tjednima. Otišla je do mudraca i rekla mu da će obavijestiti cijelo selo kako joj je dao glup i besmislen savjet.

Mudrac ju je zamolio da prihvati još jedan savjet. „Idi doma starice, i izvedi sve životinje iz kuće i smjesti ih tamo gdje su i bile prije.“Starica se vratila na farmu i iz kuće izvela kravu, ovcu, magarca, svinju, pjetla i druge životinje. Te noći, kao i svih noći poslije, spavala je posve mirno.

Djeca više od slušanja priča vole sudjelovati i zaigrati u njima što im je omogućeno na dramskim radionicama Dramatuljci. Dio programa Dramatuljaka su predstave koje se temelje na pričama iz knjiga svjetski poznate „doktorice priča“ Susan Perrow. Dramatuljke vodi dr.sc. Dragana Vučić Đekić. Upisi su u tijeku. Više informacija na www.dramatuljci.com.

Upisi u dramske radionice Dramatuljci su u tijeku, nazovite 099 7901 899 ili kontaktirajte na info@dramatuljci.com. Više informacija saznajte ovdje.