Veselim izvedbama završen zimski ciklus Dramatuljaka

IMG_9042

Strukturirana aktivnost s puno slobode i kreativnosti!

Najmlađi “glumci” među Dramatuljcima imaju samo tri godine. Oni zapravo ne glume, već se igraju jer gluma je igra,  prirodni su, zaigrani, spontani, intuitivni – a svijet mašte u kojem oni žive nije nešto odvojeno od stvarnosti, kako to obično odrasli poimaju, već je mašta nešto što prožima stvarnost – mogućnost sagledavanja poznatih stvari u novim odnosima, jer tko bolje od njih zna  što je percepcija i koje su njene granice ?!  U sklopu zimskoga ciklusa Dramatuljaka najmlađi gumci su, uz dramske igre, sudjelovali i u dva igrokaza (Zvonce i Izgubljeni šešir)  kojima je zajednička nit poticanje na empatiju koju oni u sebi već obilato imaju.Voditi dramske radionice u kojima sudjeluju trogodišnjaci bio je poseban izazov i iskustvo. Kako imati strukturiranu aktivnost, a istovremeno dati dovoljno prostora dječjoj razigranosti i slobodi? Budući da se djeca te dobi najradije izražavaju kroz pokret, veliki dio dramskoga programa ispunjavale su igre pokreta, puno dinamike, mimike, gesti, oponašanja. Djeca ne slušaju bezuvjetno upute voditelja i ne trebaju doslovce ponavljati i raditi ono što im se kaže, već ih je potrebno potaknuti da se izraze, pokretom, riječima, gestom, mimikom – tako da smo imali strukturiranu aktivnost s puno slobode, spontanosti i kreativnosti.

Dramatuljci predškolarci istinski nasmijali svoju obiteljsku publiku

Dramatuljci predškolarci izveli su predstavu Zvjezdana jabuka koja se bavi “fenomenom dosade” kod djece te nekoliko šaljivih kratkih igrokaza kojima su istinski nasmijali svoju obiteljsku publiku: Djevojčica baci sito u smeće i na kraju objašnjava majci kako je logično da je to napravila jer ta stvar ima puno rupica.  Ili dječak koji pita djeda trebaju li mu naočale, jer je primjetio kako već pola sata gleda u pećnicu. Djed je bio uvjeren da gleda tv dnevnik. Predstava je samo jedan djelić  dramskih radionica Dramatuljci. Na programu su  improvizacije i dramske igre koje potiču koncentraciju, strpljivost, suradjivost, kreativnost, otvoreno izražavanje misli i emocija, razvijaju samopouzdanje i govorne vještine (verbalne i neverbalne).

IMG_9092

 

IMG_9085 (1)IMG_9050IMG_9082

Tri djevojčice na pozornici kao ribe u vodi

Mia, Kasija i Martina imaju iznimnu sklonost dramskome izražavanju, posebno improvizaciji, vrlo su teatralne, dinamične, dosjetljive i duhovite. U svojem prvom nastupu pred obiteljskom publikom pokazale su da su na pozornici kao ribe u vodi. Bez trunke treme, s puno žara i uigranosti – izvele su komediju Careva nova frizura i niz šaljivih igrokaza s temema iz svakodnevice. Dramatuljci u dijelu svoga svoga programa potiču razvoj humora kao stava prema životu i načina gledanja stvari u nekom novom svijetlu, u nekim novim odnosima. Humor može pomoći djeci, kao i odraslima, da se lakše nose s određenim poteškoćama u svakodnevici.

IMG_9134 IMG_9101IMG_9102

 

Upisi u dramske radionice Dramatuljci su u tijeku, nazovite 099 7901 899 ili kontaktirajte na info@dramatuljci.com. Više informacija saznajte ovdje.